Вашата зона на комфор

УНИКАТНИ понуди за уникатни модели на Mercedes-Benz C-Class.

Детални информации во салонот на Мак Аутостар. 02/2580 405; 2580 406

Новата C-Class внесува удобност во вашиот живот.

C-Class e модел со најголем волумен на производство во Mercedes-Benz. Од последната генерација, претставена во 2014-та година, продадени се дури над 2,5 милиони возила, а од 1982-та година, кога првпат се појавува овој модел, произведено се над 10,5 милиони автомобили.

Дизајн: Чиста сензуалност со спортска елеганција

Благодарение на комбинацијата на издолжена хауба и краток преден испуст на возилото, како и долго меѓуоскино растојание и задниот испуст, новата C-Class добива динамични пропорции.

Сите модели, почнувајќи од основниот модел, ја имаат препознатливата ѕвезда поставена во средишниот дел на предната решетка.

Нов дизајн на предниот дел. Динамичен. Впечатлив.
Простор во кој се чувствувате убаво – со ексклузивни детали.
Дигитални светла со функција на проектирање.

Дигиталните светла – DIGITAL LIGHTS, кои емитираат светлина во висока резолуција и го спречуваат ефектот на ослепување кај другите возачи. Дигиталните светла ја прекршуваат светлината со помош на 1,3 милиони микро огледала и притоа се насочува, со што на крајот се добива светлина со резолуција од 2,6 милиони пиксели. На таков начин дополнително може да се користи за проектирање на линии за следење на патот.

Новиот модел на C-Class нуди мноштво новитети.

 • Сите верзии на модели стандардно се опремени со
  • електромотор во погонот
  • 9 степен автоматски менувач
  • Централно поставена ѕвезда на предната решетка
  • Дигитална инструмент табла
 • Дисплеј за функции на возилото во средишна конзола
 • Дигитални светла
 • Управувана задна оска
 • Нова генерација на MBUX системот за говорна команда
 • Унапреден активен радарски систем
 • Зголемени внатрешни и надворешни димензии на возилото
 • Низок аеродинамичен коефициент
 • Нови погони итн.

MBUX: Секогаш поврзани

Што се однесува до најновата генерација на MBUX системот за говорна команда, неговиот хардвер и софтевер овозможуваат уште полесно контролирање на функциите, а со тоа се добива зголемување на удобноста при возењето.

Говорната команда „Хеј Мерцедес“, станува повеќе интерактивна и способна за учење со активирање на нови онлајн услуги во Mercedes me App.

Задниот дел е типичен за лимузина на Mercedes-Benz, и за првпат светлата се дводелни, поделени меѓу страничната и групата светла кај багажникот.
Контакт

 • Ул. Индустриска 2
 • 1000 Скопје
 • Македонија
 • тел: + 389 22 580 000
 • факс: + 389 22 580 401
 • e-mail: office@makautostar.com.mk